Boudoir-kuvaukset 2023

Kirjoittelin 2021 ajatuksia hääkuvauksista ja niihin liittyvistä motiiveista. Ajattelin nyt heti perään kirjoittaa huomenlahjakuvauksista, boudoir-kuvauksista, eroottisista muotokuvista ja mitä näitä nyt on. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Boudoir-kuvien tekemisessä on paljon samoja mukavia puolia kuin missä tahansa muissa kuvissa, kuten hääkuvissa. Koen edelleen, että toiselle ihmiselle varta vasten tehdyllä käsityöllä on erityinen arvo sekä tilaajalle, että tekijälle.

Malli: Linda

Oman kokemukseni mukaan suurin ero hääkuviin löytyy kuvien henkilökohtaisuudesta. Hääkuvat tehdään aina parille ja niissä esiintyy myös muita ihmisiä, etenkin dokumentaarisissa kuvauksissa. Ne on myös yleensä tarkoitettu muiden ihmisten katsottavaksi.

Henkilökohtaisuus näkyy kuvaajalle ehkä joskus kuvauksen jännittämisenä, mutta ennen kaikkea sen huomaa palautteissa. Hääkuvien palautteissa toistuu usein tunnelman ja fiiliksen välittyminen ja ilo, kun taas boudoir-kuvissa niiden merkitys kuvattavalle itselleen ja hänen minäkuvalleen.

Malli: Henna

Minäkuvasta onkin helppo siirtyä pohdiskelemaan boudoir-kuvien kuvastoa. Jokaisella häälehtiä tai muita aiheeseen liittyviä julkaisuja selanneella on varmaankin jonkinlainen käsitys boudoir-kuvien tyypillisestä kuvamaailmasta. Vaaleaa tai mustaa pitsialusasua, muotoilevaa ikkunanvaloa, seesteistä tunnelmaa. Kaunista!

Eikä tässä kuvastossa ole mitään vikaa! Olen itsekin kuvannut paljon perinteistä boudoiria, ne ovat olleet kivoja töitä tehdä ja mielettömän tärkeitä asiakkaille. Tämä on konsepti, jota pystyy soveltamaan useimpien ihmisten kanssa erinomaisin lopputuloksin.

Malli: Anni

Itse asiassa kipinä tähän kirjoitukseen syttyi, kun huomasin FB:ssä tiedustelun hyvästä Boudoir-kuvaajasta ja epäröin laittaa siihen omaa nimeäni. Olenko tässä tiedustelussa haettu henkilö?

Asia mikä kalvaa minua on, että omat henkilökohtaiset projektini ovat liikkuneet vuosien saatossa aika kauas tästä kuvastosta. Paasaan usein ihmisille, että valitkaa kuvaaja siten, että hänen luontainen tyylinsä mätsää heidän toiveisiin. Nythän kuvat, jotka teen omaksi ilokseni eivät ole enää perinteiseen huomenlahja-kuvastoon sopivia.

Malli: Veera

Boudoir-kuvista minulle on jäänyt mielenkiinto tehdä henkilökohtaisia ja intiimejä potretteja. Kuvasto, josta ammennan oman inspiraationi on vain muuttunut. Viime vuosina siellä on pyörinyt mm. Tarantinon elokuvat, ysärin muotikuvasto sekä monenlainen journalistinen- ja taidevalokuvaus. Tykkään jotenkin tehdä kuvissa karikatyyrejä ajatellen, että millainen tämä henkilö olisi vaarallisessa leffa-maailmassa?

Miten tämä nyt sitten vaikuttaa toiminimi Jussi Koskelan palvelutarjontaan? No ei oikeastaan mitenkään! Lähinnä halusin avata, että miksi portfoliostani ja somesta on vähentynyt tämä perinteinen huomenlahjakuvasto. Mutta samaan hengenvetoon ajattelen, että jos tapani nähdä maailmaa mätsää sinun mielikuvituksesi kanssa, niin silloin minä saattaisin olla juuri sinun huomenlahjakuvaajasi!

Malli: Essi

ps. Tähän oli muuten hirveän vaikea valita yksittäisiä kuvia, koska tykkään kuvata nimenomaan sarjoja. Pyydänkin, että käyt vilkaisemassa kokonaisia sarjoja portfoliosta.